Renkli makyaj önerisi

Bildiğiniz gibi ınstagram hesabımdan makyajlarımı paylaşmaktayım ancak sadece göz makyajlarımı paylaştığım yeni hesabım olan @farlarafisildayan kız da her gün yeni bir göz makyajı olarak paylaşmaktayım artık. Bu hesaba takipçilerimin seçtikleri renkler ile makyajlar yapmaktayım. Bugün sizlere paylaşacağım makyaj da onlardan biri. 

Kullandığım hem cilt ve göz makyaj malzemeleri olarak ne kullandığımı merak edenler için: 
Loreal true match  golden beige 
Maybelline  the colossal go extreme leather black
Wet N Wild graphic marker jetliner black 
Nyx jumbo eye pen milky  lait 
 Cherry chree highlighter blush and contour palette 
Pastel profashion eyebrow duo no:03
Too faced primed &poreless face primer 
Clinique airbrush concealer 04 neutral fair 
Catrice nude ıllusion 030 nude beige 
Newmacy 88 colour palet 
Cherry chree 5 li mat ruj set vişne rengi 
W7 glowcomotion highlighter 
Bu makyajda  önemli olan farı doğru dağıtmak.  İlk önce gözünüze baz gibi renk eşitlemek ve daha düzgün renklerin durması için nude ton bir farı sürün  ardından. Mavi farı  gözünüzün kenarından yukarıya ne kadar  dağıtmak istiyorsanız . O kadar çizgi gibi sınırlayın sınırladığınız yerden göz kemiğinize doğru sürün, dağıtma fırçası ile dışa doğru yayın. Orta taraftan mavi renge doğru pembeyi uygulayın. Maviyle pembeyi fırça ile birbirine geçirerek geçiş yapın. Eğer gözleriniz küçük ise gözlerinizin içine beyaz  kalem çekmeniz gözlerinizi daha büyük gösterir göz pınarlarınıza da sedefli bir far ile parıltı vermeniz makyajınızı ve bakışınızı daha belirginleştirir. 

Eyeliner'ı çektikten sonra  rimeli sürün.  Mat ruju uygulamadan önce yapılan en büyük sorun ise bir kaç sorudan dolayı mat rujlar ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. mat ruj uygularken dudağına nemlendirici süren takipçilerim olduğunu gördüm. Mat ruju sürmeden önce nemlendiricili bir uygulama yapmamalısınız. Mat rujları sürüyorsanız ve yemek yediğinizde ortası siliniyorsa bu normal %90 çünkü makyaj temizleyicilerinin içinde nasıl yağ bulunuyorsa yediğiniz yemekteki yağ da rujunuzun silinmesini sağlar. Bir diğer bilgi de  Türkiye'de satılan çoğu mat rujun aslında yurt dışında satin yapı olarak satılıyor olması. Gerçek anlamda bir mat ruj arıyorsanız bir küçük uyarı yapmak gerek tam gerçek mat rujlar kurudur. Dudak çizgileriniz var ise belirginleştirir. En örnek verebileceğim tam mat likid ruj Colour pop mat rujlarıdır. 

Yorumlar

  1. Merhaba, Cherry Chree mat rujları güzel mi biraz bilgi verebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her yerden alın diye haykırıyorum o kadar sevdim. Mat ve ince yapılı. ince yapısına rağmen tek katta renk veriyor . ben çok başarılı buldum.

      Sil
  2. Flormarın yeni serisini sevdim ben aslında.. Çok kuru değil hem. Ona da bakılabilir. Makyaj her zamanki gibi harika :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar